Piotr Dudek

Piotr Dudek kunstneriske bestræbelser er måske ikke let at klassificere. Hans visuelle inspirationer spænder fra Paolo Uccello, surrealismen gennem den tyske neo-ekspressionisme samt fra gamle russiske illustrationer til tegneserier og alt andet der ellers fanger hans øje.

Hans foretrukne materiale er papir. Papiret giver værket mulighed for at ånde idet det er hans kunstneriske filosofi er at acceptere så mange fejl som muligt, for ikke at være kontrolleret af intellektet. Hans arbejdsmetode er organisk og kan sammenlignes med det af en billedhugger - tvangsbetonet opbygger han materiet for først derefter at trække fra hvad der ikke er nødvendigt.

Temaet for hans arbejde er hovedsageligt figurer i form af mennesker og dyr eller eller begge på en og samme tid. Dudek forsøger at lade beskueren undre sig om disse væsener handler på en rationel måde, eller om de er drevet af det kaos omkring dem. Med andre ord: ”Har de ting jeg ser på en hjerne?”. Han mener også, at give titler til hans værker er en vigtig del af den kunstneriske process. Hvor associationer mellem billeder og ord hans egen lille legeplads.

Dudek har bl. a. fået tildelt legatet for enestående kunstneriske resultater af Ministeriet for Kultur og Den Nationale Kulturarv i Polen.

 

Uddannelse:

2012-2017: Academy of Fine Arts in Warsaw

2008-2011: Bachelor studier i statskundskab ved University of Birmingham

 

Udstillinger:

Soloudstillinger:

2015: Intruz w Sali Gimnastycznej, Klubokawiarnia Chłodna 25, Warszawa, Poland

2014: Różowy, Galeria Jedenaście w Akademii Sztuk Pięknych, Warszawa, Poland

 

Gruppe udstillinger:

2016: MOŻNA, Muzeum Pałacu Króla Jana III Sobieskiego w Wilanowie, Poland

2015: Förderprojekt Junge Kunst, Galerie Zulauf, Germany

2015: Pierwsza Warszawska Bitwa Rysunkowa Galeria Apteka Sztuki, Warszawa, Poland

2013: STO*Disegnando/Rysuję!!! Galeria V9, Warszawa, Poland

2013: Rozprężone napięcie gaga Galeria Sztuki Współczesnej Gaga, Warszawa, Poland

 

Priser:

2015: Tildelt legatet for enestående kunstneriske resultater af Ministeriet for Kultur og Den Nationale Kulturarv i Polen