Little Fish

malerier

2018
150 × 100 cm
59.06 × 39.37 in
Medier: 
hørlærred
olie
18.000 DKK
14 dages fuld returret
Gratis fragt på ordre over 1000 DKK

Dette er et moderne oliemaleri med størrelsen 100x150 cm, landskabsformat. Med hensyn til stil balancerer det mellem figuration og abstraktion. Det minder om et mystisk, surrealistisk landskab, hvor mærkelige genstande interagerer med hinanden på mærkelige måder. Løst inspireret af Yves Tanguys arbejde. Det er for det meste et oliemaleri med tilføjelse af akryl og pennetegning. Maleriet er en del af kunstnerens eksamensbevis ved Kunstakademiet i Warszawa, som blev udvalgt til at deltage i udstillingen "Coming Out - Best Degree" på Academy of Fine Arts i Warszawa 2018.

Piotr Dudek kunstneriske bestræbelser er måske ikke let at klassificere. Hans visuelle inspirationer spænder fra Paolo Uccello, surrealisme gennem tyske neo-ekspressionismen og fra gamle russiske illustrationer til tegneserier og andet der ellers fanger hans øje.
 
Hans foretrukne materiale er papir. Papiret giver værket mulighed for at ånde idet det er hans kunstneriske filosofi at acceptere så mange fejl som, for ikke at være kontrolleret af intellektet. Hans arbejdsmetode er organisk og kan sammenlignes med det af en billedhugger - tvangsbetonet opbygger han materiet og først derefter trækker hvad der er nødvendigt fra.
 
Temaet for hans arbejde er hovedsageligt figurer i form af mennesker og dyr eller eller begge på samme tid. Dudek  forsøger at lade beskueren undre, om disse væsener handler på en rationel måde, eller om de er drevet af kaos omkring dem. Med andre ord: ”Har de ting jeg ser på en hjerne?”. Han mener også, at give titler til hans værker er en vigtig del af den kunstneriske process. Hvor associationer mellem billeder og ord er en legeplads.