Mette Grøngaard

Mette Grøngaard, f. 1980, kunstner og designer uddannet fra Designskolen Kolding i 2008.
 
Sort tusch, malerstænk, præcise streger og prikker former Mettes motiver, der trækker referencer tilbage til klassiske tegning og japansk kalligrafi. Mettes værker rummer på én gang stor præcision mens hurtige og legende penselstrøg skaber et kraftfuldt og levende udtryk – det er i dette krydsfelt at Mettes følsomme værker bliver til.
 
Mette arbejder inden for genrerne “portræt” og “naturbilleder” med et særligt fokus på at skabe atmosfære og tilstedeværelse.
 
“Når jeg skaber mine værker arbejder jeg med to sindstilstande: den intuitive og den bevidste. Man kan have en håndgribelig idé om, hvad det er, man gerne vil skabe, men det er i den intuitive tilstand, at det uforudsete og kraften i værket skabes. Jeg synes et værk bliver spændende, når begge udtryk er tilstede.”
 
Mette driver designvirksomheden GRONGAARD Art & Design Studio, der ligger på ydre Nørrebro i København. I studiet arbejdes der med kunst og kommercielle projekter indenfor grafisk design. Kunsten er fundamentet i Mettes arbejde og mange af de eksperimenter, som kommer til i studiet, leder ofte frem til nye udtryk og nye vinkler i Mettes kunst.
 
Omtale og udstillinger
 
2014 Making A Splash: Graphics that Flow, Victionary, grafisk designbog.
2014 Galleri Crossing Lines, gruppeudstilling.
2013 Galleri Designer Zoo, gruppeudstilling.
2013 RUM, marts, magasin.
2013 RUM, september, magasin.
2013 BoligLiv, juli­august, magasin.
2013 BoBedre Norge, maj, magasin.
2008 Kunstmuseum Trapholt, gruppeudstilling.
 
Uddannelse
 
2003 – 2008 MA, Visuel kommunikation, Designskolen Kolding
2006 Visuel kommunikation, École de Communication Visuelle, Paris
2001 – 2002 Kunsthistorie, Aarhus Universitet