Batik I

plakater-posters-kunsttryk
tegninger
indgraveringer
andre-kunstværker

2017
70 × 200 cm
27.56 × 78.74 in
Medier: 
andre-medier
4.700 kr.
14 dages fuld returret

Original batik tegning af Aleksandra Kalisz

Batik er en teknik hvor voksbestandig farvning påføres stof. Batik er lavet enten ved at tegne prikker og linjer med et sprøjteværktøj kaldet en canting eller et kobberstempel. Hvor den påførte voks modstår farvestoffer og derved tillader kunstneren at farve selektivt ved at opsuge stoffet i en farve, fjerne voksen med kogende vand og gentage, om der ønskes flere farver.

Aleksandra Kalisz, f. 1992 i Gdynia, Polen og i dag bosiddende i Venedig, Italien. Studerede kunst på Kunstakademiet i Gdańsk og fik sin kandidatgrad i studiet af Maciej Świeszewski i 2016. I 2014 deltog Kalisz i LPP Erasmus-programmet i Universidad Complutense de Madrid i Spanien. Kalisz er specialiseret i maleri, tegning og installation.
    
Kalisz har tegnet og malet siden barndommen og i hendes værker sættes der fokus på linjer og farver. Emnerne vælges efter hendes interesse i den givne tid og er ofte inspireret af rejser og forskellige kulturer.

I øjeblikket arbejder hun på projektet "Act of Pattern", hvor hun sætter fokus på den kvindelige krops delikate og bløde former. Og hvor hun med skyggespil viser dele af kvindens krop dækket af mønstrede materialer placeret på farverige baggrunde af ornamenter. Malerierne virker næsten abstrakte, hvor blikket går tabt i de mange linjer, farver og former.