Moderlig kærlighed

malerier

2018
40 × 50 cm
15.75 × 19.69 in
Medier: 
bomuldslærred
olie
6.700 kr.
14 dages fuld returret

"Moderlig kærlighed", olie på lærred, 50x40cm, 2018

Maleriet er en del af serien "Den feminine tråd". Hovedemnet i malerierne er kvindelige figurer. Ornamenter i baggrunden for at styre stemningen. Og kvinder er dækket af delikate materialer og placeret i farverige baggrunde. Med fokus på sarte og bløde former af modellerne og skygger. Hovedemnet er kvindelige følelser, der udtrykkes gennem kropssproget.

Aleksandra Kalisz, f. 1992 i Gdynia, Polen og i dag bosiddende i Venedig, Italien. Studerede kunst på Kunstakademiet i Gdańsk og fik sin kandidatgrad i studiet af Maciej Świeszewski i 2016. I 2014 deltog Kalisz i LPP Erasmus-programmet i Universidad Complutense de Madrid i Spanien. Kalisz er specialiseret i maleri, tegning og installation.
    
Kalisz har tegnet og malet siden barndommen og i hendes værker sættes der fokus på linjer og farver. Emnerne vælges efter hendes interesse i den givne tid og er ofte inspireret af rejser og forskellige kulturer.

I øjeblikket arbejder hun på projektet "Act of Pattern", hvor hun sætter fokus på den kvindelige krops delikate og bløde former. Og hvor hun med skyggespil viser dele af kvindens krop dækket af mønstrede materialer placeret på farverige baggrunde af ornamenter. Malerierne virker næsten abstrakte, hvor blikket går tabt i de mange linjer, farver og former.