Woman's Prayer

malerier

2017
180 × 120 cm
70.87 × 47.24 in
Medier: 
olie
88.000 DKK
14 dages fuld returret
Gratis fragt på ordre over 1000 DKK

Woman's Prayer - 120 x 180 cm. Originalt oile maleri af Marta Banaszak.

Maleriet præsenterer udførligt stenarbejde af mihraben, det er bønnens niche, i kvinders del af den meget prestigefyldte Al-Azhar-moske i Kairo, Egypten.
Al-Azhar er et højt indflydelsesrigt center for politisk, intellektuel debat. Akademiet er det næststørste universitet i verden, grundlagt i 975 e.Kr. Det siges, at moskeernes navn er relateret til islamisk profet Muhammads datter Fatima, hun fik titlen Az-Zahra -Den stråelende.

De fordoblede og næsten psykedeliske mønstre i denne mihrab udtrykker kompleksiteten af kvindens psyke, ledet af cyklusser og forandringer i hendes krop, synkroniseret med månens cykler. Den optiske illusion af de 3 dimensioner, dybden, den livmoderlignende form minder om den magiske evne til at give liv.

Kvindens bøn er et oliemaleri bestående af to 90 x 120 cm lærred (100% linned). Den samlede størrelse er 120x180 cm. Maleriets motiv fortsætter i lærredets sider, så det kræver ikke indramning.

Maleriet blev bestilt til Banaszak’s personlige udstilling i "Galerie des Bronzes" af Musée National des Beaux-Arts i Algier, Algeriet (april-september 2017). Under beskeden af ​​Kulturministeriet og Polens ambassade i anledning af 55-års diplomatiske forbindelser.
Inspirationen til udstillingens kunstværker kom fra den sekulære og hellige islamiske arkitektur fra XIII til XX Century, de mest fantastiske eksempler fra Syrien, Egypten, Tyrkiet, Pakistan og moderne Dubai.

Serien af ​​kunstværker ved navn "Illusion of Space" er baseret på den strenge og præcise viden om de gamle civilisters matematik, geometri og astronomi. I århundreder var den islamiske kultur langt mere forud for sin tid, og her blev skabt former og stilarter, som vi i dag kalder "moderne". Der var enkelhed, logik, renhed.

Spegling af billeder er en traditionel stilistisk enhed med en dyb åndelig betydning. I sufi-traditionen siges det, at mennesket gennem sine handlinger og tanker skal rense sin sjæl for at blive så klar som et spejl for at reflektere Gud.