Star Dome

malerier

2017
180 × 120 cm
70.87 × 47.24 in
Medier: 
olie
74.000 DKK
14 dages fuld returret
Gratis fragt på ordre over 1000 DKK

Star Dome - 120 x 180 cm. Originalt oliemaleri af Marta Banaszak

Shan Jahan Mosque i Thatta, Pakistan er XVII århundrede bygning kendt for det mest udsøgte geometriske murværk. Mosken er ophørt usædvanlig, den har ingen minaret. Men i stedet er der i alt 93 kupler, der skaber utrolig akustik. En person, der taler højt, kan høres i hele bygningen. Disse ekstraordinære træk blev delvis tabt i løbet af 1990'ernes restaurering ... da moderne beregninger ikke kunne replikere den oprindelige struktur.

Star Dome er et oliemaleri bestående af to 90 x 120 cm lærreder (100% linned). Den samlede størrelse er 120x180 cm. Maleriets motiv fortsætter ud på lærredets sider, så det kræver ikke indramning.

Dele af kunstværket kan samles på to måder, hvilket skaber to karakteristiske kompositioner, med en stærk illusion af 3-dimensional rum.

Maleriet blev bestilt til Banaszak’s personlige udstilling i "Galerie des Bronzes" af Musée National des Beaux-Arts i Algier, Algeriet (april-september 2017). Under beskeden af ​​Kulturministeriet og Polens ambassade i anledning af 55-års diplomatiske forbindelser.
Inspirationen til udstillingens kunstværker kom fra den sekulære og hellige islamiske arkitektur fra XIII til XX Century, de mest fantastiske eksempler fra Syrien, Egypten, Tyrkiet, Pakistan og moderne Dubai.

Serien af ​​kunstværker ved navn "Illusion of Space" er baseret på den strenge og præcise viden om de gamle civilisters matematik, geometri og astronomi. I århundreder var den islamiske kultur langt mere forud for sin tid, og her blev skabt former og stilarter, som vi i dag kalder "moderne". Der var enkelhed, logik, renhed.

Spegling af billeder er en traditionel stilistisk enhed med en dyb åndelig betydning. I sufi-traditionen siges det, at mennesket gennem sine handlinger og tanker skal rense sin sjæl for at blive så klar som et spejl for at reflektere Gud.