Palace

malerier

2017
240 × 120 cm
94.49 × 47.24 in
Medier: 
hørlærred
olie
104.000 DKK
14 dages fuld returret
Gratis fragt på ordre over 1000 DKK

Palace - 120 x 240 cm. Originalt oilemaleri af Marta Banaszak

Dette oliemaleri består af to 120x120 cm lærred (100% linned). Den samlede størrelse er 120x240 cm. Maleriets motiv fortsætter på lærredets sider, så det kræver ikke indramning.

Begge dele af kunstværket kan samles fra alle sider, hvilket skaber 4 karakteristiske kompositioner, med en stærk illusion af 3-dimensional rum. Kan også vises i vandret eller lodret.

Maleriet blev bestilt til Banaszak’s personlige udstilling i "Galerie des Bronzes" af Musée National des Beaux-Arts i Algier, Algeriet (april-september 2017). Under beskeden af ​​Kulturministeriet og Polens ambassade i anledning af 55-års diplomatiske forbindelser.
Inspirationen til udstillingens kunstværker kom fra den sekulære og hellige islamiske arkitektur fra XIII til XX Century, de mest fantastiske eksempler fra Syrien, Egypten, Tyrkiet, Pakistan og moderne Dubai.

Serien af ​​kunstværker ved navn "Illusion of Space" er baseret på den strenge og præcise viden om de gamle civilisters matematik, geometri og astronomi. I århundreder var den islamiske kultur langt mere forud for sin tid, og her blev skabt former og stilarter, som vi i dag kalder "moderne". Der var enkelhed, logik, renhed.

Spegling af billeder er en traditionel stilistisk enhed med en dyb åndelig betydning. I sufi-traditionen siges det, at mennesket gennem sine handlinger og tanker skal rense sin sjæl for at blive så klar som et spejl for at reflektere Gud.

Palace Al-Azem i Damaskus, Syrien er et godt eksempel på en privat, luksuriøs ejendom fra den osmanniske æra. Det blev bygget i 1750 for guvernøren Pasha Al-Azem, lige i hjertet af den gamle by. Damaskus hævdes at være den længst bevarede by i verden med 11.000 års historie. Slottet er integreret i det tusindårige byvæv, der støder op til Umayyad-moskeen, bygget over den kristne basilika og dedikeret til Johannes Døberen.

Paladsets udvendige vægge samt stueetagen er alle dekoreret med stribet murværk, ablaq stilen, som var yndet af tyrkiske herskere. Flere typer sten blev brugt i dette projekt, herunder kalksten, sandsten, basalt og marmor.